Kommende Harry Potter-serie fra HBO har fått manusforfatter og regissør

26 juni 2024

I dag avsløres to av skaperne av den kommende Harry Potter-serien fra HBO. Francesca Gardiner er seriens showrunner og executive produsent, og Mark Mylod er executive produsent og regisserer flere av episodene. 

 

HBO, i samarbeid med Warner Bros. Television, avslører i dag at Francesca Gardiner (HBO-seriene Succession, His Dark Materials, Killing Eve) skal være showrunner og executive produsent og at Mark Mylod (HBO-seriene Succession, Game of Thrones og The Last of Us) skal være executive produsent og regissere flere av episodene av den kommende Harry Potter-serien. Den nye HBO Original-serien, som for tiden er under utvikling, kommer til strømmetjenesten Max. 

 

Om serien: 

Den nye serien er basert på den elskede «Harry Potter»-bokserien av forfatter og executive produsent J.K. Rowling og skal være en trofast gjenfortelling av handlingen i bøkene. Serien får en helt ny rollebesetning, og introduserer dermed en ny generasjon av fans for den detaljrike verdenen og de populære karakterene som har trollbundet Harry Potter-fansen i mer enn 25 år. Med hver sesong av serien kan nye publikummere oppleve de fantastiske eventyrene, samtidig som de kjente og kjære filmene, som utgjør kjernen av franchisen, forblir tilgjengelige og kan sees på Max.

 

Om produksjonen: 

Serien er skrevet og executive produsert av Francesca Gardiner. Mark Mylod produserer og regisserer flere episoder av serien for HBO i samarbeid med Brontë Film & TV og Warner Bros. Television. Serien er executive produsert av J.K. Rowling, Neil Blair og Ruth Kenley-Letts fra Brontë Film & TV, og David Heyman fra Heyday Films. 

 

Kontakter

Celine Ryel

Senior kommunikasjonsrådgiver

Max, MILF of Norway, Sinnasnekker'n, Neste sommer, Naked Attraction Norge, Insider, Skinnet bedrar