Slik blir våren på TVNorge og Discovery

19 november 2020

Med storstilt satsing på norsk humor, en strandreality som flytter til vinterfjellet, sterke dokumentarer og norske idrettsstjerner i inn- og utland skal TV-gruppen Discovery kjempe om seerne kommende vinter og vår.

– 2020 har definitivt vært et annerledesår for oss i TV-bransjen, som for resten av Norge og verden. Vår rolle i pandemien er å sørge for en slags normalitet i hverdagen og fortsette å gi folk noe å glede seg til, noe å le av, noe å juble for, og noe å bli rørt av. Derfor er det gledelig å kunne si at vi har en bugnende og knallsterk underholdningsmeny klar også til våren. Det er bare å si tusen takk til alle våre profiler på skjermen og de fantastiske menneskene som utgjør det norske produksjonsmiljøet, sier Espen Skoland, operativ leder og ansvarlig redaktør i TVNorge og Discovery Norge.

Mye latter i vente
Discovery holdt i dag sin tradisjonelle vårlansering, der alt foregikk digitalt og korona-sikkert. Tradisjonen tro har TVNorge og Discovery en rekke humorprogrammer planlagt for vinteren og våren.

– Vi har lyktes bra med å utvikle nye humorkonsepter de siste årene, så til våren blir det nye sesonger med flere av disse. Blant annet humordramaene Aldri voksen, Gullrute-vinneren Kongen befaler, Alle mot alle, Basic Bitch og undergrunnsfavoritten Sigurd fåkke pult. De er veldig ulike programmer og favner til sammen bredt i befolkningen. Vi er stolte av å ha med oss etablerte humorstjerner som Jon Almaas og Henriette Steenstrup, sammen med supertalenter som Steinar Klouman Hallert og Maria Stavang, bare for å nevne noen, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery Norge.

Humorvåren tjuvstarter allerede i november, med premieren på TV-serien Fjols til fjells, som er løselig basert på vårens kino-suksess med samme navn. I tillegg kommer det nye sesonger med humorkjenninger som Hvite gutter, Neste sommer og Brille.

- Denne våren kommer vi også med vår første ung-drama-serie, Nach. Den spilles av et knippe unge og veldig lovende skuespillere, og følger tre ungdommer gjennom en skjellsettende sommer i Oslo. Det er spennende for oss å ta steget ut av humorsjangeren, sier Magnus Vatn.

Ekser og kjendiser på fjellet
En av få produksjoner som måtte kanselleres på våren grunnet pandemien, var strømmesuksessen Ex on the Beach. Innspilling på eksotiske strender i fjerne himmelstrøk er fortsatt ikke mulig, men nå har programmet fått en iskald twist.

– Denne gang sender vi like greit den festglade gjengen og hele lasset med ekser til vinterfjellet i Norge og kaller det Ex on the Beach – Afterski. Det kan bli minst like hett i saunaen som på beachen i Brasil. I tillegg sper vi på med mer Ex and the City og premieren på Pierre og Daniel, som følger livene til de to brødrene og strandrealitykongene Pierre og Daniel Louis. Festreality-fansen har mye godt i vente i 2021, sier Magnus Vatn.

Dplay og TVNorge sender også en ny runde med 71° nord – Norges tøffeste kjendis, den gamle, men superspreke traveren som i 2020 slo alle tidligere seerrekorder. Noen av årets deltakere er Steffen Iversen, Isabel S. Raad, Victor Sotberg, Fay Wildhagen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Per Heimly.

Flere dokumentarer
Men programdirektøren lover mer enn bare humor, fest og reality på Discoverys plattformer.

– Vi er tilbake med flere fengende dokumentarer. For første gang på TV forteller vi den spektakulære og nesten ufattelige historien om Martin Pedersen. Martin Pedersen – Norges største bankraner handler om den sjarmerende rikmannsgutten som levde et dobbeltliv og ranet 19 banker på ’70-tallet. Prosjekt kollektiv – året da alt endret seg har blitt en unik fortelling om seks ungdommer som flytter inn på et eldrehjem for å leve sammen med og bli kjent med beboerne – så kommer koronaen og alt snus på hodet. I tillegg er Insider FEM tilbake med sine fascinerende innblikk i miljøer folk flest ikke kjenner til. Dokumentarsjangeren er tid- og ressurskrevende å jobbe med, men det er veldig tilfredsstillende når resultatet kommer og det blir så bra TV, sier programdirektør Magnus Vatn.

Én av dokumentarene som kommer på TVNorge til våren har det allerede vært skrevet mye om, nemlig Baneheia – kampen om sannheten.

– Drapene i Baneheia rystet hele Norge, og da dommene mot Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen falt, opplevde naturlig nok de fleste at saken var lukket og ferdigbehandlet. De senere årene har flere aktører sådd tvil rundt dommene. Påtalemyndighetene, på sin side, har fremstått sikre i sin sak. I dokumentarserien vil vi prøve å forstå hvorfor, og håper samtidig å vise hvordan denne saken er blitt så polariserende. Serien skulle vært sendt allerede i høst, men produksjonen ble utsatt på grunn av covid-situasjonen, sier ansvarlig redaktør i Discovery Norge, Espen Skoland.

Eliteserien tilbake
Årets runde av Eliteserien rekker forhåpentligvis å bli ferdigspilt innen jul. Da er det ikke så lenge til neste sesong sparkes i gang, første runde er lagt til 4. april. Samtidig planlegger Discovery sitt første sommer-OL.

– Det har vært en hektisk høst hos Discovery-sporten, med en drøss med Eliteserien- og OBOS-ligaen-kamper som skulle spilles på fryktelig kort tid, med svært strenge rammer og regler. Men hittil har vi klart brasene bra, og mens vi har ventet på OL, har vi kunnet servere mange magiske øyeblikk med Viktor Hovland og Casper Ruud på verdensscenen i golf og tennis, og der er det også bare å glede seg til mer på våre plattformer framover, sier Morten Johannessen, sportsdirektør i Discovery Norge.

Under følger mer informasjon om alle de nye, norske programmene som skal gå på TVNorge, Dplay og de øvrige Discovery-kanalene til våren.

 

VÅRENS PROGRAMMER PÅ TVNORGE OG DPLAY


Ex on the Beach – Afterski (sesong 4)
Norges mest omtalte strandreality er tilbake – denne gang fra det norske høyfjellet! Hotte, single og eventyrlystne jenter og gutter er klare for å sette fyr på tidenes afterski i fjellheimen. Her skal de de feste, flørte og deite, men som vanlig er det en twist: Én etter én dukker eksene deres opp av snøen, og det kan føre til isninger i den varme og deilige luksuslogden. Noen er ute etter hevn, andre søker ny gnist i gamle følelser – felles for alle er at de ikke går av veien for litt drama. Og hvem vet, kanskje dukker det opp noen kjente som også vil være med på afterskien? Alt kan skje når Ex on the Beach - Afterski inntar norske skjermer denne vinteren.


Nach (NY!)
Etter å ha droppet ut av universitetet, tom for penger og uten kjæreste, er Selma (Sarah Francesca Brænne) muligens en slik person som vil bli kalt en fiasko av sin generasjon. Når hun blir kastet ut av sitt eget kollektiv på 17. mai, flytter hun midlertidig inn sammen med sin vellykkede lillesøster, Elin (Ingrid Giæver), og hennes kjæreste August (Fredrik Stenberg Ditlev-Simonsen) – i håp om å få litt mer kontroll over livet. Men når Selma forelsker seg i August, blir hun plutselig fanget mellom sine følelser og sin egen søster. Dplay-serien Nach er et realistisk ung-drama som følger de tre ungdommene gjennom en skjellsettende sommer i kollektivet. Hver episode er et nytt nachspiel.


Alle mot alle (sesong 2)
Denne våren er Jon Almaas og Henriette Steenstrup klare for å lede en ny runde med Alle mot alle, et humoristisk spørreprogram der kjente nordmenn barker sammen i en beinhard og underholdende hjernekamp. Fordelt på lag på to og to skal kjendisene bevise hvem som vet mest om det meste. I hvert program møtes lagene til en humorfylt, men prestisjetung, kunnskapskrig der hvert poeng kan bli avgjørende. Spørsmålene er ikke nødvendigvis som i andre gameshow, og i løpet av våren møter alle de sju lagene hverandre. De fire beste går videre til semifinaler – før finalerunden til slutt vil avsløre hvem som er de to mest kunnskapsrike kjendisene Norge har å by på. I vårens Alle mot alle møtes følgende sju lag til kunnskapsdyst: Knut Nærum og Cathrine Sandnes, Jonas Bergland og Kaveh Rashidi, Erik Follestad og Mia Hundvin, Magnus Devold og Maria Stavang, Marte Bratberg og Iman Meskini, Thomas Alsgaard og Silje Nordnes, samt Peder Kjøs og Ingeborg Senneset.


Aldri voksen (sesong 2)
Aldri voksen følger en gruppe venner fra ungdomstiden som nå selv har fått tenåringer i huset. Som voksne har de alle flyttet hjem til nabolaget de vokste opp i, og med store barn i huset møter de sin egen ungdomstid i døra. I sesong to av Aldri voksen har barna blitt noen måneder eldre og stemningen i familiene tilspisser seg, idet foreldrene får brynt seg på utfordringer som nasking, tagging og gryende seksualitet. Enkemannen Andreas (Christian Skolmen) har fått fornyet selvtillit på damefronten, men det er ikke ukomplisert å sjonglere dating og livet som alenefar til tre jenter. Ekteparet Tone (Ine Jansen) og Rakel (Laila Goody) jobber med å få forholdet på beina etter Rakels sidesprang, mens Janne (Andrea Bræin Hovig) og Hjalmar (Fredrik Hallgren) fortsatt slites mellom det ansvarlige voksenlivet og lengselen etter livet de en gang hadde. Oppi det hele prøver den ensomme sosiallæreren Børre (Atle Antonsen) å hjelpe både barn og foreldre gjennom ungdomstiden – men hvem skal hjelpe Børre? Serieskapere er Birgitte Wegener og Mathis Fürst.


Sigurd fåkke pult (sesong 2)
Sigurd jakter fortsatt på samleiet som skal få slutt på alt som ikke fungerer i livet hans. Nå har han og venninnen Tuva funnet et nytt kollektiv, men Tuva har fått seg en kjæreste i starten av 40-årene som tilbringer masse tid der, noe Sigurd ikke er komfortabel med. Kompisen Mats er i ferd med å gjøre det stort med en ny app han har laget, men han har ikke fortalt Sigurd at investorene sikler etter det som opprinnelig var deres felles idé. Det hjelper ikke på Sigurds selvbilde at han etter en fest med altfor mye alkohol, våkner opp og tror han har blitt voldtatt. For det teller ikke som en ekte seksuell debut – eller gjør det? Humordramaserien Sigurd fåkke pult er en fiktiv, men relevant skildring av utfordringer og tabuer særlig unge menn møter i det norske samfunnet i dag. Serien handler om jakten på identitet og ekte nærhet – og å havne utenfor i et samfunn som stadig forteller deg at du er overpriviligert. Hovedrollene spilles av Steinar Klouman Hallert, Erlend Mørch og Eline Grødal.


Basic Bitch (sesong 2)
De fire venninnene Anine, Ingrid, Madeleine og Julie er tilbake for å gjøre sin kjære hjemby Tønsberg utrygg. Basic Bitch handler om fire ganske vanlige jenter som kunne flyttet til Oslo med ambisiøse #lifegoals og ustoppelig karrieredrive, men som heller foretrekker en komfortabel tilværelse hjemme i Tønsberg. Jentenes livsfilosofi er enkel: Ha det fett så lenge man kan, stå sammen gjennom opp-og nedturer – og aldri glem at det er bedre å være en nier i Tønsberg enn en firer i Oslo. Jentegjengen er deres ugjennomtrengelige fort, men utenfor murene lusker stadig faretruende krefter som kjærester, familie, arbeidsliv og samfunnet for øvrig. Hovedrollene spilles av Ada Otilde Skjong Eide, Karin Klouman, Emilie Skolmen og Kristine Grændsen.


Fjols til fjells (NY!)
Fjols til fjells
er en humorserie om noe av det norskeste som finnes, nemlig hyttekos på vinterfjellet – og alt det fører med seg av idyll og relasjonelle katastrofer. Det koselige hyttefeltet hvor serien utspiller seg, blir stadig større og mer befolket. I front for utbyggingen står bygdas viktigste mann, Ivar, som blant annet er grunneier, varaordfører og teknisk sjef i kommunen. Ikke alle er like fornøyde med måten ting gjøres på, og for å beholde hytteeiernes godvilje innkalles det til stadighet til allmøter i velet. Samtidig prøver den boblende entusiastiske og i overkant naive Poppe å gjenreise sin bestefars hotell, Hurumhei, til gamle høyder, uten noe støtte fra andre enn sine medarbeidere Pia og Morten. Brødrene Jarle og Roar havner på grunn av sine bedre halvdeler på hver sin side i en sur konflikt om fordelingen av familiehytta, mens det nyforelska paret Lars og Lene finner ut at drømmehytta de nettopp har anskaffet seg er allment kjent som «skilsmissehytta». Det er med andre ord duket for en solid klæsj mellom idylliske forventninger og anspent virkelighet når Fjols til fjells har premiere på TVNorge og Dplay. Hovedrollene i Fjols til fjells spilles av blant andre Helen Vikstvedt (Turid), Robert Skjærstad (Jarle), Mariann Hole (Gunn), Benjamin Helstad (Roar), Herbert Nordrum (Poppe), Anette Hoff (Pia), Nader Khademi (Morten), Jakob Schøyen (Lars), Maja Skogstad (Lene), Isa Aouifia (Marco) og Bjørn Myrene (Ivar).


Kongen befaler (sesong 3)
Kongen befaler
 er et humorspekket og energisk gameshow med Atle Antonsen i rollen som den allmektige og o’store programleder. Vårens underdanige paneldeltakere er
Trond Fausa Aurvåg, Erik Follestad, Linn Skåber, Egil Hegerberg og Jenny Skavlan, mens Olli Wermskog fortsatt er Atles trofaste assistent. I hvert program deler kongen ut absurde praktiske utfordringer som deltakerne må løse på mest mulig kreativt og effektivt vis. De må utføre oppgavene helt på egenhånd, og aner ikke hvordan de selv, eller deres motstandere, har klart seg før de samles i studio for å bevitne resultatet. Skitne triks og bestikkelser er lov underveis, og når alt er sagt og gjort – og all verdighet er blåst bort – er det opp til Atle Antonsen å bestemme hvem som er ukens vinner. Kongen befaler vant i 2020 Gullruten for «Årets beste underholdningsprogram».


Prosjekt Kollektiv – året da alt endret seg (NY!)
Dokumentarserien Prosjekt Kollektiv skulle følge livene til seks ungdommer som flyttet inn i et kollektiv på Paulus sykehjem, der de skulle bli kjent og knytte nære bånd både med hverandre og de eldre beboerne. Så kom korona, og alt ble annerledes. I det som har blitt serien Prosjekt Kollektiv – året da alt endret seg, følger kameraene en gruppe unge mennesker som får tilværelsen satt på vent i en avgjørende og definerende fase av livet. De flytter inn i et kollektiv på toppen av Paulus sykehjem, som planlagt, men kontakten med de eldre beboerne blir kraftig preget av smittevern i pandemiens tid. De gamle er mer isolert enn noen gang, men de unge introduserer dem for nye, digitale måter å kommunisere på. Vil det funke som en felles plattform mellom generasjonene? Dokumentarserien Prosjekt Kollektiv – året da alt endret seg viser hvordan det er å være 20 i 2020, og deltakerne deler åpent sine tanker om alt fra hverdagslige temaer til de store tingene i livet, som usikkerhet rundt framtiden, ensomhet, vennskap, tilhørighet, skam, rasisme, sosiale medier, familie og mye mer.


Martin Pedersen – Norges største bankraner (NY!)
Historien om Martin Pedersen overgår enhver overdrevent fantasifulle krimroman. Dette er fortellingen om rikmannsgutten som skulle bli skuespiller, men som endte opp med å bli «Norges største bankraner». Hvordan kunne det gå til? I perioden fra 1974 til 1980 begikk Martin Pedersen 19 væpnede ran mot banker og postkontorer på Østlandet. Han skal ha fått med seg bortimot 13 millioner kroner før han til slutt ble arrestert i 1981. I krim-dokumentaren Martin Pedersen – Norges største bankraner forteller Martin Pedersen sin egen historie. Det er historien om den dannede og sjarmerende rikmannsgutten som mistet alt da faren døde, og som opprettholdt den fasjonable fasaden ved å rane banker. Tilsynelatende levde han et rolig familieliv som profilert kunsthandler i de øvre samfunnslag, i skjul ranet han 19 banker på spektakulært vis. Serien belyser en unik norsk krimhistorie, ikke bare fortalt av gjerningsmannen selv, men også av politifolkene som jaktet ham, og ransofrene som stod igjen.


Snefrid og Erik blir influensere (NY!)
Gjennom serien Ja vi elsker camping har Snefrid Antonsen (64) og Erik Hagen (67) blitt hele Norges TV-favoritter. Nå går de solo, og er klare for å erobre internettet! Norske TV-tittere har blitt godt kjent med de to uadskillelige campingentusiastene som alltid holder humøret oppe. Paret sier ikke nei til å gå nye veier, og nå har de satt seg fore å bli influensere. Med nyopprettet Instagram-konto er de klare for å «break the internet» med sitt unike og eksklusive Snefrid & Erik-content. På veien til Insta-herredømme skal de lære av de beste, og Snefrid og Erik møter andre kjente norske influensere, youtubere, Ex on the Beach-deltakere, Lilli Bendriss og en kattehvisker. Gjør klar tommelen, det er på tide å trykke like!


71° nord – Norges tøffeste kjendis (sesong 12)
Til våren skal TVNorge igjen teste hvilken kjendis som best takler overgangen fra rød løper til svart løype. I årets utgave av 71° nord – Norges tøffeste kjendis får følgende ti deltakere testet sine grenser: Victor Sotberg (youtuber), Fay Wildhagen (artist), Iselin Guttormsen (sexolog og podcaster), Henrik Elvestad (programleder og komiker), Adrian Sellevoll (artist og TV-personlighet), Steffen Iversen (tidligere fotballspiller), Isabel S. Raad (influenser), Vår Staude (programleder), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (tidligere langrennsløper) og Per Heimly (fotograf). Kjendisene må ta farvel med hverdagens bekvemmeligheter, flytte inn i telt og ta imot det naturen byr på av opplevelser og utfordringer. Årets ekspedisjon starter i Stranda på Sunnmøre, og på veien til Nordkapp må deltakerne klatre bratte fjelltopper og komme seg gjennom klaustrofobiske grotter, og de må padle, svømme og sykle seg gjennom spektakulær norsk natur. Med en gruppe bestående av mange sterke personligheter med høyst variabel turerfaring og vinnermentalitet, er det duket for både humor, mestring, feiling og sterke følelser blant deltakerne.


Britannia Hotel (NY!)
Dokumentarserien Britannia Hotel er fortellingen om et ikonisk hotell, og en gammel drøm som er i ferd med å gå i oppfyllelse. Helt siden han var 14 år gammel, har Odd Reitan, Rema 1000-gründer og en av Norges rikeste, drømt om å én dag overta ærverdige Britannia Hotel i Trondheim. Hotellet ble åpnet i 1870 og er selve hjertet i byen, elsket både av folk flest og kultureliten i Trøndelag. Nå har Reitan kjøpt hotellet, og samtidig påtatt seg en oppgave som ligger langt utenfor hans kompetansefelt. Han vil skape Norges beste hotell, og setter i gang med oppussing og restaurering for over en milliard kroner. For å realisere drømmen, hyrer han inn de absolutt beste innen hotelldrift, her skal restaurantsjef, kjøkkenansatte, concierger, resepsjonister, doormen, servitører og sjåfører være verdensklasse. TVNorge-serien Britannia Hotel følger arbeidet med planlegging, oppussing, storstilt åpning og etter hvert daglig drift av det spektakulære hotellet og møtestedet.


Ex and the City (sesong 4)
I Ex and the City får seerne bli med inn i de spennende, fartsfylte og ofte litt kaotiske livene til flere av deltakerne kjent fra Dplay-serien Ex on the Beach Norge. Eksotiske strender og vaiende palmer byttes ut med storbypuls og hete netter i hovedstaden, når realityfavorittene lar kameraene følge dem tett på deres egen hjemmebane, med alt som følger med av følelser, drama, håp og svik. Ex and the City viser hva som har skjedd i tiden etter Ex on the Beach Norge, og hvordan deltakerne takler overgangen til det nye kjendislivet. I denne runden av Ex and the City blir det møter med velkjente ekser som blant andre Monica «Moccababe» Gaustad, Mario Riera, Andreas Østerøy, Helene Hima og Henrik Elvejord Borg.


Pierre og Daniel (NY!)
Denne serien følger livene til de kjente realitybrødrene Pierre og Daniel Louis. De har alltid drømt om et liv i sus og dus med penger, fete biler og damer, men livet blir ikke alltid som planlagt. Pierre trives som singel, men drømmer om å ta karrieren og bankkontoen til nye høyder. Danne har fått livet snudd på hodet nå som han har blitt pappa, og føler at kjæresten Kristina pisker ham rundt hjemme. Dplay-serien Pierre og Daniel følger brødrene i dagliglivet og på fest, og viser hvem som egentlig skjuler seg bak deres tøffe og heltatoverte ytre. De svenske brødrene Pierre (27) og Daniel (28) Louis har gjort seg bemerket på den norske strandrealityhimmelen siden lillebror Pierre vant Paradise Hotel i 2015. Senere har begge dukket opp i Ex on the Beach, og nylig debuterte de som programledere sammen i Dplay-serien Singletown.


Kjør meg til OL – verdens lengste bomtur (sesong 2)
I Kjør meg til OL sesong to legger komiker og OL-entusiast Magnus Devold igjen ut på en ellevill biltur – uten lappen. Denne gangen skal han til Tokyo, men det skal vise seg å bli verdens lengste bomtur. Sommeren 2020 skulle Japan imponert oss alle med tidenes beste OL. I stedet kom koronapandemien, men det visste selvfølgelig ikke Magnus noe om, da han i 2019 tok fatt på den 23 000 kilometer og fire måneder lange reisen. Heldigvis var ikke turen bortkastet. Magnus hadde filmet alt sammen, og kanskje laget TV-historiens siste reiseprogram. I Kjør meg til OL – verdens lengste bomtur blir Magnus kjørt av vilt fremmede, hjelpsomme mennesker gjennom Europa, Sør-Amerika, Australia, Sørøst-Asia og Kina. På veien møter han en rekke OL-helter med helt utrolige historier, som brasilianske Vanderlei de Lima, som ledet maratonløpet i Athen 2004, men ble overfalt av en gal prest fra Irland. Hvordan får man bilen sin over Stillehavet? Hvordan er veiene i Laos? Og hvordan smaker egentlig maten på de kinesiske våtmarkedene? Dette, og mye mer, finner Magnus ut av i dette totalt uforutsigbare reiseprogrammet om en kjempelang mann som legger ut på en kjempelang reise, som skal vise seg å bli en kjempelang bomtur.


Baneheia – kampen om sannheten (NY!)
Fredag 19. mai 2000 forsvinner to jenter etter en badetur i Baneheia i Kristiansand. To dager senere blir de funnet drept. De unge kameratene Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen blir pågrepet og senere dømt for ugjerningene. Andersen tilstår, og utpeker kompisen som hovedmannen. Viggo Kristiansen har hele tiden nektet for å ha noe med drapene å gjøre. 20 år senere kjemper han fremdeles for å få saken gjenopptatt med hjelp fra familie og støttespillere. Drapssaken som rystet en hel nasjon tidlig på 2000-tallet har utløst en intens diskusjon om rettssikkerhet, presseetikk og hva som skal til for å dømme noen for drap. Dokumentarserien om Baneheia-saken vil belyse etterforskningen og rettsprosessen som førte til domfellelsen av Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen. Serien gir et unikt innblikk i saken helt fra jentene meldes savnet og frem til i dag, der gjenopptakelseskommisjonen vurderer om Viggo Kristiansen skal få prøve saken sin på nytt.


Neste sommer (sesong 8)
En av TVNorges største humorsuksesser gjennom tidene er tilbake. Det er duket for en ny sommer – med rikelig av anledninger til å legge ferieidyllen i grus. Hytta til Per Ivar (Trond Fausa Aurvåg) og Eva (Janne Formoe) er brent til grunnen og stemningen er amper i familien. Per Ivar må gå på eggeskall når han skal bo hos velformannen denne sommeren og må hanskes med utagerende ungdomsfester, innpåslitne naboer, umulige barn og firkantede hytteregler. I den gule hytta forsøker Terje (Eivind Sander) å få bygget et anneks for å huse sine foreldre, men den nye grunneieren skaper mye hodebry. Siggen (Kristin Jess Rodin) tilbringer sommeren alene på hytta, og plages av sin amorøse mor som har fattet interesse for mennene i nabolaget. Humordramaserien Neste sommer handler om sommerferien på familiehytta, med sjø, sol og late dager – og en uendelig rekke av bittesmå problemer som på kort tid blir til mellommenneskelige katastrofer.


Insider FEM (sesong 4) 
Insider FEM er tilbake for å belyse nye fascinerende temaer, populære trender og interessante miljøer i tiden vi lever i. Historiene er ofte dramatiske og nærmest uvirkelige, men også morsomme, lidenskapelige og overraskende. I denne sesongen møter Insider FEMs reportere blant annet incels i ufrivillig sølibat, dyrevernsaktivister, sugarbabes og personer som lever i utroskap, og de følger namsfogden på jobb idet de kaster ut folk fra hjemmene sine. Insider FEM er en dokumentarserie som viser programlederne Milda Melland, Marte Bratberg og Linn Isaksen i åpne og ærlige møter med mennesker og miljøer som folk flest ikke kjenner til. Serien dokumenterer noe av alt det farlige, fascinerende, triste og spennenende som rører seg i vårt moderne samfunn, litt på siden av A4-livet.


Elvestads OL (NY!)
Sportsidiot og humorist Henrik Elvestad er sjukt klar for sommer-OL. 16 deilige dager fylt med 324 øvelser innen 33 ulike idretter – alt en over snittet sportsinteressert nordmann kan drømme om. Sommer-OL er verdens største idrettsarrangement, og med hele klodens oppmerksomhet rettet mot lekene, skapes nye helter og legender. Men hva er det som fenger så enormt med OL, at ikke bare de sportsgale, men også de som ikke kan noen ting om idretten, sitter og ser på? I Elvestads OL tar Henrik Elvestad for seg ulike idretter fra sommer-OL. Han møter noen av Norges fremste OL-kandidater, og apparatet rundt, og dykker ned i fakta og historikk knyttet til sporten. I hvert program får Henrik en intensiv innføring i den aktuelle grenen, og programmet avsluttes med en konkurranse der han skal forsøke å slå utøveren, selvsagt ikke uten litt hjelp. Elvestads OL er en serie fylt av humor, nerdete nysgjerrighet og respekt for fagfolk, laget for å korte ned ventetiden og bygge folks kunnskapsnivå og forventning til sommerens store begivenhet, OL i Tokyo.


Hvite gutter (sesong 5)
Den Gullruten-nominerte humorserien Hvite gutter er tilbake med en ny sesong på Dplay. De fire bestekompisene Leo, Jens, Herman og Mathias har enda ikke flyttet fra hverandre selv om tiden for alvor begynner å renne ut for den festglade gjengen fra Oslo vest.  Selv om deres jevngamle for lengst er ferdig utdannet og har sanket høystatusjobber, har de fire kompisene stått på stedet hvil siden videregående. Men selv om alle fire gutta føler på utilstrekkelighet har de hvert fall hverandre. Aldri før har guttas vennskap og bekymringsløse tilværelse hengt i en tynnere tråd. Herman blir tvunget til å velge mellom business og kjærligheten, samtidig som han finner ut sjokkerende ting om sin egen familie. Mathias vil gjøre alt for å oppnå sine kunstneriske ambisjoner, selv om det innebærer å kaste gutta under bussen. Leo opplever det mest forferdelige i sitt liv så langt, han blir blakk. Samtidig er Jens sin mørkeste hemmelighet på vei til å komme ut og han er villig til å gjøre alt for å holde den skjult.


Første date (sesong 5)
Denne våren blir TVNorge-seerne igjen invitert inn i restauranten hvor alle er på date, men ingen har sett hverandre før. Her er alle gjestene single, og de har vært modige nok til å la kameraene følge med på deres første stevnemøte med en helt fremmed person. Noen av parene vil klikke, andre vil ikke. Noen dater blir gøyale, noen sjarmerende, noen blir überkleine – og noen katastrofale. I hver episode møtes fire par, og etter endt date skal de bestemme seg for om de vil treffes igjen. Hva som skjer videre, er helt opp til dem.


Ja vi elsker camping (sesong 5)
Vi nordmenn elsker camping. Hver sommer tilbringer vi seks millioner gjestedøgn rundt omkring på norske campingplasser. Her møtes alle typer mennesker med alle tenkelige og utenkelige hobbyer og interesser, og sammen skaper de sitt eget drømmesamfunn gjennom den norske sommeren. Ja vi elsker camping er en varm dokusåpe om det gode livet på typiske norske campingplasser. Når Ja vi elsker camping er tilbake til våren, får seerne bli med på flere av Norges travleste og koseligste campingplasser. Blant annet blir det gjensyn med Montebello Camping, hvor tredje generasjons campingsjef Lars Christian styrer skuta. De folkekjære campingveteranene Snefrid og Erik er også på plass i sitt ferieparadis på Biristrand Camping, og det blir gjensyn med idylliske Ramton Camping ved vestbredden av Oslofjorden.


4-stjerners middag (sesong 13)
I vårens runde med 4-stjerners middag finner vi blant andre følgende kokkelerende celebriteter: Gaute Grøtta Grav, Emilie «Voe» Nereng, Vita og Wanda Mashadi, Lise Karlsnes, Olaf Tufte, Tomine Harket, Bård Hoksrud, Silje Norendal, Cengiz Al, Birgit Skarstein, Frank Kjosås og Grunde Myhrer. I 4-stjerners middag åpner fire kjente personer dørene til sine hjem og kjøleskap. Så godt de kan, skal de by på god mat og like gode opplevelser. Seeren blir med kjendisene inn i deres private omgivelser og får et innblikk i det celebre kjøkken. Det blir søl, smil, tårer og latterkuler når 52 kokkeaspiranter igjen skal kjempe om gastronomisk heder og ære. Skulle noen av kjendisene utvise sviktende kulinariske ferdigheter, blir det garantert gode mattips å få fra den alltid tilstedeværende sjefskokken Ole-Martin Alfsen.


Brille (sesong 13)
Einar Tørnquist er tilbake med en ny runde Brille på Dplay og TVNorge denne våren. I det humorbaserte kunnskapsprogrammet får noen av landets beste komikere bryne seg på tilsynelatende umulige oppgaver og spørsmål, og svarene er ofte like uventede og morsomme som panelets tankerekker. Listen av gjester inkluderer folk som Herman Flesvig, Live Nelvik, Steinar Klouman Hallert, Mikkel Niva, Janne Formoe, Martin Beyer-Olsen, Cecilie Kåss Furuseth, Egil Hegerberg, Andreas Wahl, Steinar og Tore Sagen, Solveig Kloppen og Ine Jansen.


Åndenes makt (sesong 17)
Til våren er Åndenes makt tilbake med nye grøssende og fascinerende mysterier. For det slutter ikke å strømme inn med henvendelser til Åndenes makt og programleder Tom Strømnæss. Folk fra hele landet ber om hjelp, hjelp til å forstå merkelige fenomener og hendelser som tilsynelatende ikke lar seg forklare verken logisk eller vitenskapelig. Stadig flere yngre mennesker tar kontakt, og flere av dem har vært snarrådige nok til å dokumentere de uforklarlige hendelsene med mobilkamera. De klarsynte som denne sesongen skal forsøke å hjelpe de som ikke får fred i omgivelsene sine, er Lilli Bendriss, Lena Ranehag og Michael Winger. Denne sesongen inkluderer også en studioepisode der Tom Strømnæss sammen med blant andre Lena Ranehag, Lilli Bendriss og programmets produsenter ser tilbake på høydepunkter fra Åndenes makts mangeårige historie. De ser også nærmere på fenomenet programmet har blitt.

Kontakter

Hanne McBride

Kommunikasjonsdirektør