Eivind Landsverk trer tilbake – slutter i Discovery

2 mars 2021

Etter mer enn 21 år i TVNorge og Discovery har Eivind Landsverk bestemt seg for å tre tilbake. Han får stående applaus fra kollegaer og ledere for innsatsen han har lagt ned.

Landsverk begynte i TVNorge i 1999. Siden den gang har han vært ansvarlig for mediehusets redaksjonelle profil og skapt utallige TV-suksesser sammen med noen av landets fremste innholdsleverandører innen underholdning, drama og humor. I en av disse suksessene deltar han også foran kamera, i rollen som en slesk versjon av seg selv i Thomas Giertsen: Helt perfekt.

– Eivind Landsverk er en legende innen norsk TV-bransje, og han er en svært viktig del av historien til TVNorge og Discovery. Han har fra sin første dag her jobbet knallhardt for at vi skal levere mest mulig av det aller beste norske innholdet, og han har lyktes gang på gang. Vi har visst at også han kom til å gi seg en dag, og har derfor jobbet målrettet sammen med Eivind selv for å sikre at vi har gode folk som kan steppe inn og ta over, spesielt her i Norge, sier Espen Skoland, operativ leder for Discovery i Norge.

Skoland roser også Landsverks evne til å se etter nye og bedre løsninger hele tiden, ikke minst innen det digitale.

– Eivind begynte i TVNorge den gangen internett nesten bare var tekst og bilder med lav oppløsning, og tradisjonell TV var standard i alle hjem. Han var en av de første som så hvordan strømming kom til å endre vår bransje, og som skjønte hva dette kom til å gjøre med behovet for bedre og annerledes innhold. Det er ikke uten grunn at vår strømmetjeneste discovery+ står sterkt i Norden og Norge i dag. Vi har stor respekt for Eivinds beslutning og skylder ham en stor, stor takk for alt han har gjort for selskapet. I tillegg til sin fantastiske forståelse for faget, er Eivind dessuten en raus og høyt respektert kollega. Han vil få stående applaus på vei ut, sier Skoland.

Landsverk går ikke til en ny jobb, og har ingen klare planer for fremtiden.

– Jeg har lenge snakket med mine kollegaer James Gibbons og Espen Skoland, og Tine Jensen da hun var her, om at jeg vil trappe ned på jobbingen. Dette er ikke en jobb man gjør halvveis, så da er det naturlig å gi stafettpinnen videre. Jeg ser tilbake på 21 veldig morsomme år i TVNorge og Discovery. Aller mest stolt er jeg over å ha vært med på å ta TVNorge fra å være en liten TV-kanal til nå å være en del av et stort TV-hus, som nå bidrar med innhold som får oppmerksomhet over hele verden. Et utrolig morsomt punktum på denne karrieren er det vi har fått til med discovery+ og Estonia-serien, som både bidrar til å endre historien om forliset og som er blitt en seersuksess langt utover Nordens grenser. Den viser hvor sterkt TV-mediet er og hvor mye man kan oppnå med god historiefortelling. Det aspektet kommer jeg til å savne. Det og alle de flinke og hyggelige folkene jeg har jobbet med, sier Eivind Landsverk.

– Jeg vil også rette en stor takk for samarbeidet med alle programledere og gode kollegaer i de norske og nordiske produksjonsselskapene, som jeg har jobbet tett med gjennom mer enn to tiår. Uten deres innsats, kreativitet og gjennomføringsevne hadde det ikke vært mulig å oppnå de suksessene og resultatene vi sammen har skapt, sier Landsverk.

Discoverys sjef for Norden, James Gibbons, hyller også den nå avtroppende programdirektøren.

– Som gammel journalist og innholdsentusiast, skjønte jeg umiddelbart da jeg traff Eivind, hvor dyktig han er. Han har levert på det viktigste for oss som mediehus. Lokalt innhold av høy kvalitet, som også har potensiale til å lykkes internasjonalt. Jeg har lært mye av Eivind, og har satt stor pris på å få samarbeide med ham gjennom det siste året. Jeg vet også at Eivind etterlater seg en svært sterk innholdsledelse i alle de nordiske landene, og at vi er klare for å bygge videre på suksessen vi har hatt med discovery+ og de lineære kanalene de siste årene. For det skylder vi Eivind en stor takk, sier Gibbons.

Programdirektørene i de nordiske landene vil videre rapportere direkte til Gibbons, som leder den nordiske operasjonen.

Landsverk jobber i Discovery ut mars.

Kontakter

Hanne McBride

Kommunikasjonsdirektør