The Last of Us sesong 2: Kaitlyn Dever bekreftet til rollen som Abby

9 januar 2024 - Sist oppdatert 8 februar 2024

HBO avslører i dag at Kaitlyn Dever slutter seg til rollebesetningen i andre sesong av den prisbelønte serien The Last of Us. Dever skal spille karakteren Abigail "Abby" Anderson. 

Første sesong av The Last of Us hadde premiere i januar 2023, og i løpet av året sementerte den kritikerroste serien seg som et globalt fenomen og satt ny rekord som den mest sette serien noensinne på HBO Max i Norge. Denne uken ble den belønnet med åtte Emmy-priser, flere enn noen annen serie, inkludert en pris til norske Espen Nordahl og Storm Studios for deres VFX-arbeid. 

 

The Last of Us er basert på det populære videospillet med samme navn, utviklet av Naughty Dog. Handlingen utspiller seg tyve år etter at den moderne sivilisasjonen har gått til grunne. En overlevende, Joel (Pedro Pascal), får i oppdrag å smugle 14 år gamle Ellie (Bella Ramsey) ut av en karantenesone. Det som skulle være en rask og enkel jobb, blir en brutal og utfordrende reise på tvers av USA som krever at de to må samarbeide for å overleve.

 

HBO avslører nå at Kaitlyn Dever slutter seg til rollebesetningen i seriens kommende andre sesong. Dever skal spille karakteren Abby, en dyktig soldat hvis kompromissløse syn på verden blir utfordret når hun søker hevn for tapet av sine nærmeste.

 

– Castingprosessen vår for sesong to har vært akkurat slik den var for sesong én: vi ser etter skuespillere i verdensklasse som kan bringe karakterene fra spillene til live. Ingenting betyr mer enn talent, og vi er svært begeistret over at en anerkjent skuespiller som Kaitlyn nå blir del av familien vår sammen med Pedro, Bella og de andre, sier Craig Mazin og Neil Druckmann, som er seriens executive produsenter, medskapere, manusforfattere og regissører.

 

OPPDATERING: I tillegg bekreftes det at skuespiller Young Mazino, som nylig ble Emmy-nominert for sin rolle i Beef, skal spille rollen som Jesse i sesong to, og Isabela Merced inntar rollen som Dina. 

 

Rollebesetningen i sesong én inkluderer Pedro Pascal som Joel, Bella Ramsey som Ellie, Gabriel Luna som Tommy, Anna Torv som Tess, Nico Parker som Sarah, Murray Bartlett som Frank, Nick Offerman som Bill, Melanie Lynskey som Kathleen, Storm Reid som Riley, Merle Dandridge som Marlene, Jeffrey Pierce som Perry, Lamar Johnson som Henry, Keivonn Woodard som Sam, Graham Greene som Marlon, Elaine Miles som Florence, Ashley Johnson som Anna, og Troy Baker som James.

 

The Last of Us er basert på det kritikerroste videospillet med samme navn utviklet av Naughty Dog, eksklusivt for PlayStation®-plattformene. Serien er skrevet og executive produsert av Craig Mazin og Neil Druckmann og er en samproduksjon med Sony Pictures Television, produsert av Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan og Rose Lam. Serien er produsert av PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint og Naughty Dog. 

 

 

Pressebilder kan lastes ned her.
Passord og brukernavn "press". 

Kontakter

Celine Ryel

PR Manager HBO Max