Tett på politihunder i ny dokumentarserie

21 februar 2024

Den nye dokumentarserien Politihundene følger hundepatruljeenheten i et av Norges mest spennende politidistrikt, Sør-Vest politidistrikt. Serien har premiere på TVNorge og discovery+ i dag, onsdag 21. februar. 

Politihundene gir seerne innblikk i jobbhverdagen til de som jobber i hundetjenesten, og kommer tett på betjentene og deres firbente kompanjonger. Sør-Vest politidistrikt har en av de mest avanserte hundetjenestene i landet, med 21 hunder som er trent i å finne narkotika, våpen og penger, lete etter spor på åsteder, jakte på rømlinger eller redde savnede i snødekte fjell.  

– Vi er utrolig heldige som får være med politihundene og deres betjenter på jobb. I serien kommer vi tett på de enormt krevende situasjonene hunder og førere møter i sin jobbhverdag. Takket være de firbente blir saker som ellers aldri ville bli oppklart, løst, sier Magnus Vatn, ansvarlig redaktør for TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery. 

Dokumentarserien følger livet til hund og fører på jobb, men også utenfor oppdragene, enten det er på trening eller på hjemmebane.  

– På samme måte som hundeførerne har et privatliv utenfor arbeidet, gjelder det også for deres firbente partnere. Vi får følge hverdagen utenfor jobboppdrag og får innblikk i det enormt omfattende arbeidet som legges ned for å bygge relasjonen mellom hund og fører, avslutter Vatn. 

Politihundene har premiere på TVNorge og discovery+ onsdag 21. februar. 

Kontakter

Marianne Aambø

PR & Communications Manager Norway

71° nord, Null stjerner, Alle mot alle, Kongen befaler