Skip to main content

Slik blir høsten på TVNorge og Max

20 august 2024

To av de aller største suksessene på TVNorge gjør comeback og en splitter ny julekalender er klar. I tillegg fortsetter talentjakten på fredager og det blir en rekordutgave av 71° nord når TVNorge og Max inviterer til en storslagen TV-høst.  

 

Warner Bros. Discovery og TVNorge legger bak seg et halvår med vekst, den nye strømmetjenesten Max er lansert og OL har levert til gull for TV-gruppen. I dag presenterte TVNorge og Max høstens program på sine flater. 

 

– Det har vært høydepunkter å glede seg over hver måned siden januar og jaggu kommer de ikke som perler på en snor utover høsten også, sier Magnus Vatn, programdirektør i Warner Bros. Discovery og ansvarlig redaktør for TVNorge.

 

Storsatsingen Norske talenter gikk freidig inn i fredagen på TVNorge i fjor høst og leverte andeler kanalen ikke har sett siden åttitallet og Casinos storhetstid. Talentprogrammet er tilbake denne høsten. 

 

– Norske talenter er kanskje verdens aller kuleste talentkonkurranse. Her har hele Norge muligheten til å vise frem talentene sine, enten man er rå på å spille på slurva, sjonglere med økser eller synge så ikke et øye er tørt i salen. Nytt denne høsten er at vi kjører på med Norske talenter fem dager på rappen i premiereuka, sier Vatn. 

 

Comeback
To av flaggskipene som gjør comeback denne høsten er Alt for Norge og Sinnasnekker’n, begge i ny drakt og med nye programledere. Tidligere alpinist Kjetil Jansrud ønsker norsk-amerikanerne velkommen til moderlandet, og tidligere ishockey-spiller med svennebrev som tømrer, Erik Follestad, trår til for å hjelpe norske par i oppussingsknipa. 

 

– Jeg er veldig, veldig glad for at vi kan by seerne på nye sesonger av både Alt for Norge og Sinnasnekker’n. Alt for Norge må være det programmet som flest har etterlyst et comeback for på TVNorge, og nå er endelig den nye sesongen her, fem år etter at vi sist hadde Alt for Norge på skjermen. Og når vi i tillegg vet at hver fjerde nordmann sier at de sliter med å fullføre oppussingsprosjekter, er det ingen tvil om at det er på tide at vi hentet fram Sinnasnekker’n igjen, sier Magnus. 

 

I tillegg blir det all stars-sesong av Alle mot alle, der de beste av de beste lagene endelig skal møtes til den ultimate quiz-kampen. 

 

– Ti lag som alle har vært i sluttspillet i Alle mot alle tidligere skal nå møtes, og aldri før har det vært vanskeligere å vinne. Og i en sesong der alle lagene hater å tape, blir det høyere temperatur enn noen gang, sier Vatn. 

 

Splitter ny julekalender
TVNorge har lang tradisjon for å sende julekalendere av den mer humoristiske sorten, og desember 2024 blir intet unntak. Nissesvingen er en splitter ny humoristisk julekalender ispedd spenning og lettbeint, musikalsk julemoro. 

 

– Det er litt tidlig å begynne å glede seg til jul, men altså, jeg har sett de første klippene fra denne julekalenderen og det er helt absurd moro og litt ko-ko. Dette er en julekalender som skiller seg ut og jeg gleder meg helt ekstremt til 1. desember, sier Vatn.  

 

I Nissesvingen legger tre udugelige nisser ut på en reise som handler om å redde både Julenissen og selve jula. Det er ikke så lett som det høres ut som. Seriens hovedpersoner spilles av Selda Ekiz, Morten Ramm, Calle Hellevang-Larsen, John Brungot og Else Kåss Furuseth. 

 

– Det er virkelig et stjernelag som har laget denne julekalenderen, og kjente og kjære nordmenn dukker opp på løpende bånd gjennom hele desember. Julekalenderen er også full av musikalske høydepunkt, og jeg blir ikke forundret hvis låta “Fyllejulekule” blir julas vorspiel-låt, sier Vatn.  

 

Foruten humor i hele desember, skal seerne også få humre foran skjermen med en ny sesong av Neste sommer og Kongen befaler, hvor sistnevnte går inn i sin tiende sesong. 

 

– Kongen befaler har vært en eventyrlig suksess siden første program gikk på luften i 2019, og det er fryktelig stas at vi nå er i gang med sesong 10. Programmet er blant våre aller mest populære og det er i tillegg premiert med Gullruten hele tre ganger. Med nok en knallcast i boks for denne sesongen, gleder vi oss stort til fortsettelsen, sier Vatn. 

 

De som skal utføre Atle Antonsens absurde oppgaver denne gangen er Aksel Hennie, Erik Solbakken, Tara Lina Shahin, Else Kåss Furuseth og Bjarte Tjøstheim.  

 

25-års jubilant
71° nord feirer hele 25 år denne høsten og det markeres med å øke fra to til tre ukentlige episoder av det som er verdens lengstlevende realityserie. 

 

– Reality som sjanger er viktig for oss og denne høsten feirer alle realityseriers mor 25 år. Det er uten sidestykke i norsk TV-historie og vi er svært stolte over at programmet fortsatt samler og engasjerer folk, og leverer solide seertall hver eneste sesong. Vi gleder oss til 25 nye år, sier Vatn. 

 

– Vi sender ikke bare kjendiser opp i norske fjell og inn i dype daler. Jaget ble en snakkis forrige høst og denne gangen er det blant annet Therese Johaug og ektemannen Nils Jakob Hoff som er på flukt fra etterforskerne. Ikke nok med det, vi er både i inn- og utland når mentor Martin Johnsrud Sundby og ernæringsrådgiver Anette Skarpaas Ramm pisker kjendiser i form i 16 ukers helvete bootcamp. Norges mest berømte og omdiskuterte strand-reality, Ex on the Beach, er også tilbake med sin sesong syv, spilt inn i nye og eksotiske omgivelser i Mexico, sier Vatn. 

 

For mer informasjon, kontakt:
Marianne Aambø
PR- og kommunikasjonssjef
marianne.aamboe@wbd.com / 930 92 162 

 

Under følger mer informasjon om de norske programmene som kommer på TVNorge og Max til høsten.  

 

Nissesvingen (NY)
I desember telles det ned til jul med Nissesvingen, en splitter ny julekalender på TVNorge og Max. I en hule langt inne i de dype, norske skoger, ikke langt fra svenskegrensen, ligger selveste Julenissen for døden. Hans eneste håp for å overleve er en magisk medaljong som Nisserådet finner på internett. Judas, nestkommanderende julenisse, må sende ut en ekspedisjon for å hente den magiske medaljongen i post-i-butikk på en øde bensinstasjon. Ekspedisjonen, bestående av de tre komplett ubrukelige nissene Rolf, Trond og Jerry, har en svært farlig reise foran seg, og de kan ikke mislykkes. Blir nissene sett av mennesker, vil alle verdens nisser forsvinne i løse lufta, og får de ikke tak i medaljongen, vil Julenissen dø og julen vil for alltid være over. Tiden er knapp og ukjente krefter er i spill for å hindre trioen i å redde Julenissen. 

Nissesvingen er en humoristisk julekalender med både spenning og lettbeint, musikalsk julemoro. Seriens hovedpersoner spilles av Selda Ekiz, Morten Ramm, Calle Hellevang-Larsen og John Brungot, og serien er skapt av Espen P.A. Lervaag og Steffan Ludvigsen. 

 

Alt for Norge, sesong 11
Det er femten år siden ekstatiske norsk-amerikanere først ble ønsket velkommen med et hjertelig «Welcome to Norway» fra programlederen i Alt for Norge. Når den populære serien er tilbake igjen til høsten på TVNorge og strømmetjenesten Max, er det med alpinstjernen Kjetil Jansrud som ny programleder.

I Alt for Norge kommer ti sjarmerende og frittalende norsk-amerikanere tilbake til moderlandet. I løpet av tolv programmer skal deltakerne, som aldri tidligere har vært i Norge, lære alt om den tidvis sære norske folkesjela og vår historie. Både deltakerne og seerne skal få oppleve strålende norsk natur, og sannsynligvis også få en god latter av enkelte norske tradisjoner og sedvaner. Programmet er en konkurranse, og til slutt skal vinneren av Alt for Norge få oppleve et slektstreff med hele sin norske familie. 

Høstens sesong av Alt for Norge er den ellevte sesongen av en kritikerrost serie. Alt for Norge er blitt nominert til Gullruten hele åtte ganger, og har vunnet prisen tre ganger. 

 

Jaget, sesong 2
Er det mulig å gjemme seg for overvåkningskameraene i 2024? Det skal fire nye kjendispar få kjenne på denne høsten når suksess-serien Jaget er tilbake med sin andre sesong på TVNorge og strømmetjenesten Max.

Årets deltakere er idrettsutøverne Therese Johaug og ektemannen Nils Jakob Hoff, artistene Tshawe Baqwa og Jorun Stiansen, skuespillerne Herman Tømmeraas og Josefine Frida Pettersen og programleder Thomas Numme med «fenriken» fra Kompani Lauritzen, Geir Aker.

Jakten blir også i år ledet av den erfarne politispaneren Johnny Brenna og hans team av erfarne etterforskere, og katt og mus-leken beveger seg fra T-bane-tunnelene i Oslo til Steinkjer i nord og Kragerø i sør, og med bil, båt, motorsykkel, buss, tog, småfly og helikopter som fremkomstmiddel.

Alt de åtte deltakerne gjør kan legge igjen spor. Vil de klare å holde seg på flukt eller blir de innhentet av jegerne før flukten er over?

 

Norske talenter, sesong 2
Norges ultimate talentkonkurranse er tilbake på TVNorge og Max!

I Norske talenter konkurreres det i absolutt alle sjangere og på tvers av alle aldersklasser. Så lenge deltakerne har et spesielt talent og klarer kunststykket å fange juryen og publikums oppmerksomhet, spiller det ingen verdens rolle hva de gjør og hvem de er. Breakdance møter rubiks kube, operasang møter tryllekunst, rockeband møter rockering – i Norske talenter er det alle mot alle, på åpen scene.

Først må deltakerne sjarmere dommerne, deretter er det stemmer fra det norske folk som avgjør hvem som til slutt står igjen som vinner av Norske talenter i 2024.

Programleder er ingen ringere enn Norges mest erfarne Norske talenter-programleder, nemlig Solveig Kloppen, og dommerpanelet består av Stian Blipp, Silya, Hkeem og Julie Bergan. 

 

Sinnasnekker’n, sesong 10
Etter en pause på seks år er det folkekjære TV-programmet Sinnasnekker’n endelig tilbake. Den populære serien vender hjem i ny drakt, med Erik Follestad som ny sinnasnekker. Sammen med interiørdesigner Hilde Aaseth og arbeidslaget sitt, reiser Erik hjem til familier som står fast i evigvarende og uoverkommelige oppussingsprosjekter.

Erik Follestad er tidligere hockeyspiller og utdannet tømrer, men etter at han la hockeyskøytene på hylla har han stort sett gjort alt annet enn å snekre. Nå får han endelig muligheten til å børste støv av gamle kunster og hjelpe folk i oppussingsnød. I tillegg til oppussing, må han stramme opp familiemedlemmer som har mer eller mindre gode unnskyldninger for hvorfor husene deres ser ut som de gjør. Det er ikke sjeldent at frustrasjonen bobler opp til overflaten.

Høstens sesong blir den tiende sesongen av folkefavoritten Sinnasnekker’n og vi gleder oss til å se Erik svinge hammeren i fri dressur. 

 

71° nord – Norges tøffeste kjendis, sesong 16
71° nord feirer hele 25 år denne høsten og det markeres med å øke fra to til tre ukentlige episoder. Gjengen som skal kjempe om å bli Norges tøffeste kjendis får en utfordrende start når løypa snus på hodet og startskuddet går på Nordkapp. Årets deltakere inkluderer Sveriges mest kjente Hollywood-frue, Anna Anka, som er vant til et luksusliv i Los Angeles, men som nå skal testes i å leve det enkle livet. Skuespiller Vidar Magnussen skal finne ut hvem han egentlig er, mens Espen Rostrup Nakstad tar seg etterlengtet fri fra pandemihåndtering, men møter nye, intense utfordringer i 71° nord-universet. Gaute Grøtta Grav, som til daglig jogger opp fjelltoppene i Isfjorden før frokost, skal håndtere et tempo som kan være langt mer utmattende enn hans vanlige treningsturer.

I tillegg skal Bernt Hulsker, Henrik Borg, Espen Abrahamsen, Malin Nesvoll, Carina Olset Hovda, Tonje Frigstad, Ane Farstad og Regina Tucker (Myra), kjempe om å stå igjen til slutt og bli kåret til Norges tøffeste kjendis.

Deltakerne legger ut på en krevende tur med fantastiske naturopplevelser. Det bygges vennskap underveis, men mye står på spill. Bare én kan bli kåret til Norges tøffeste kjendis.  

 

16 ukers helvete bootcamp, sesong 2
16 ukers helvete bootcamp er tilbake med en ny sesong! Årets seks deltakere er journalist og forfatter Fredrik Græsvik, tidligere værmelder og programleder Elin Tvedt, låtskriver og vokalist i Plumbo, Lars-Erik Blokkhus, influenser Sara Emilie Tandberg, komiker og musiker Egil Skurdal og programleder og skuespiller Sigurd Sollien. 16 ukers helvete bootcamp er spilt inn i billedskjønne omgivelser i både inn- og utland, og de ulike omgivelsene byr på helt forskjellige opplevelser, og varierende grader av helvete. Programleder og mentor Martin Johnsrud Sundby har satt et ekstremt hårete mål for gjengen, og sammen med kostholdsekspert Anette Skarpaas Ramm skal han få deltakerne gjennom fem beinharde bootcamps for å få dem i form til å gjennomføre et 24-timersløp i midnattssol i Vesterålen. 

 

Kongen befaler, sesong 10
Tre ganger Gullruten-vinner Kongen befaler er tilbake med sin tiende sesong. I programmet deles det ut absurde praktiske utfordringer som deltakerne må løse på mest mulig kreativt og effektivt vis. De må alle velge sin egen plan for hvordan de skal løse oppgavene, og aner ikke hvordan de selv, eller deres motstandere, har klart seg før de samles i studio for å bevitne resultatet. Skitne triks og bestikkelser er en del av spillet, og når alt er sagt og gjort – og all verdighet er blåst bort – er det opp til Atle Antonsen å bestemme hvem som er ukens vinner. Olli Wermskog er Atles trofaste assistent og håndlanger.

Høstens paneldeltakere er Aksel Hennie, Erik Solbakken, Tara Lina Shahin, Else Kåss Furuseth og Bjarte Tjøstheim. 

 

Alle mot alle, sesong 9
Alle mot alle er tilbake i høst med en stjernespekket «all stars»-sesong, der de beste av de beste endelig skal møtes. Ti lag som alle har vært i sluttspillet tidligere skal nå utkjempe den ultimate quiz-kampen. Aldri før har det vært vanskeligere å vinne. Og i en sesong der alle lagene hater å tape, blir det høyere temperatur enn noen gang.

Som alltid er det Jon Almaas og Solveig Kloppen som leder konkurransen med myndig og kyndig hånd, og de har store forventninger og en haug med overraskelser til deltakerne i høstens mestermøte. Hvem holder hodet kaldt når motstanden er hardere enn noensinne? Hvem henter hjem den gjeveste Alle mot alle-pokalen av dem alle?

De utvalgte lagene består av:
Knut Nærum og Cathrine Sandnes (vinnere sesong 2)
Anne-Kat. Hærland og Halvor Johansson (vinnere sesong 8)
Håvard Lilleheie og Randi Liodden (vinnere sesong 7)
Sigurd Sollien og Bjørn-Henning Ødegaard (vinnere sesong 3)
Magnus Devold og Maria Stavang (finale sesong 2 og 3)
Abu Hussain og Sandeep Singh (finale sesong 8)
Harald Stanghelle og Adelina Ibishi (semifinale sesong 5)
Alex Rosén og Iben Akerlie (semifinale sesong 6)
Stian Blipp og Anne Marie Ottersen (semifinale sesong 7)
Ingeborg Heldal og Annette Walther Numme (kvartfinale sesong 8) 

 

Ex on the Beach Norge, sesong 7
Norges mest omtalte strandreality er tilbake når strømmetjenesten Max sender en gruppe single og eventyrlystne unge mennesker til tropiske strender for å bade, feste, flørte og elske (livet). Men som alltid er det en twist: Én etter én dukker ekskjærestene deres opp fra vannet, og det kan føre til skjær i den asurblå sjøen. Noen er ute etter hevn, andre søker ny gnist i gamle følelser – felles for alle på stranden er at de ikke går av veien for litt drama. Gamle sår åpnes, tillit brytes, og nye relasjoner settes på prøve. Denne sesongen spilles inn i luksuriøse omgivelser i eksotiske Mexico, med nye deltakere som er klare for alt. Og hvem vet, kanskje stiger det noen legender opp av havet… 

 

Neste sommer, sesong 13
En av TVNorges største humorsuksesser gjennom tidene er tilbake, nå også tilgjengelig på den nye strømmetjenesten Max. Det er duket for en ny sommer – med rikelig av anledninger til å legge ferieidyllen i grus.

På den hvite hytta lever Eva glade dager som singel dame i slutten av 40-årene. Omgitt av bekymrede foreldre, skjermavhengige barn og en lettirritert bror prøver hun å finne mening i sin nye ferietilværelse som snyltende hyttegjest. Per Ivars hjertesorg er total etter å ha sett Eva kline med en lokal snekker. I et tafatt forsøk på å komme videre, med hjelp fra halvgode venner og naboer, møter han en liten solstråle som kan bety veien ut av uføret. Terje fortsetter sin utrettelige jakt på den perfekte sommer, og lar verken vanningsforbud, sønnens båtsyke eller fascistiske hoppeslott-vakter komme i veien for late dager i 25 varmegrader.

Humordramaserien Neste sommer handler om sommerferien på familiehytta, med sjø, sol og late dager – og en uendelig rekke av bittesmå problemer som på kort tid blir til mellommenneskelige katastrofer. Slik det ofte går når flere generasjoner er samlet i litt for intime omgivelser og alle skal leve ut sine individuelle sommerdrømmer. Hovedrollene spilles av Trond Fausa Aurvåg, Janne Formoe, Eivind Sander, Ellen Horn og John Nyutstumo. 

 

Sport
På sportsfronten fortsetter dekningen av PGA-golf med blant annet den pågående FedEx Cup, hvor de beste spillerne i verden møtes, inkludert vår egen Viktor Hovland. US Open med Casper Ruud starter 26. august, og flere av de største sykkelrittene i verden, som den pågående Vuelta a España, vises på Max og Eurosport. 

 

Internasjonalt innhold på Max
De gjenværende månedene av 2024 byr på gjensyn med seerfavoritter som HBO-serien Industry (tredje sesong hadde premiere 12. august) og den fjerde og siste sesongen av My Brilliant Friend. Høstens internasjonale serienyheter inkluderer The Penguin, en åtte episoder lang HBO Original som bygger videre på filmskaper Matt Reeves' episke krimsaga fra The Batman, og Dune: Prophecy, en ny HBO Original-serie som utspiller seg i Frank Herberts ekspansive Dune-univers. Kommende dokumentarer på Max inkluderer Chimp Crazy fra Tiger King-skaper Eric Goode, samt en ny dokumentarserie i to deler, Wise Guy: David Chase And The Sopranos, som snart kommer til Max. 

 

Under følger mer informasjon om de internasjonale programmene som kommer på Max denne høsten.  

 

The Penguin (NY)
The Penguin er en ny serie fra Warner Bros. Television og DC Studios med Colin Farrell i hovedrollen som Oz Cobb, aka. the Penguin. Miniserien på åtte episoder er en krimsaga som bygger videre på historien som filmskaper Matt Reeves etablerte i den episke storfilmen The Batman og som handler om karakteren som spilles av Farrell i filmen. Den nye serien er utviklet av showrunner Lauren LeFranc og har premiere 20. september på Max.

 

Dune: Prophecy (NY)
Dune: Prophecy utspiller seg i det vidstrakte Dune-universet til forfatter Frank Herbert, 10 000 år før Paul Atreides' reise begynner. Serien følger to Harkonnen-søstre som etablerer den senere sagnomsuste sekten Bene Gesserit. Dune: Prophecy er inspirert av romanen "Sisterhood of Dune" av Brian Herbert og Kevin J. Anderson. Rollebesetningen inkluderer Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel og Jodhi May. HBO Original-serien Dune: Prophecy består av seks episoder og får premiere på Max i november. 

 

My Brilliant Friend, sesong 4
Den populære HBO Original-serien er basert på de bestselgende romanene av Elena Ferrante og følger karakterene Elena Greco og den viktigste personen i livet hennes, venninnen Raffaella «Lila» Cerullo. De to kvinnene møttes da de var barn på 1950-tallet i Napoli og har spilt en viktig rolle i hverandres liv i mer enn 60 år. Den fjerde og avsluttende delen av sagaen, med tittelen "Story of the Lost Child", tar for seg Elena og Lilas liv som voksne og har premiere 10. september på Max.

 

Chimp Crazy (NY)
Chimp Crazy, produsert og regissert av Tiger King-skaper Eric Goode, utforsker den fascinerende og skyggefulle verdenen av oppdrettssjimpanser og menneskene som livnærer seg av dem. Den tidligere sykepleieren Tonia Haddix omtaler seg selv som «sjimpansenes Dolly Parton». Hennes grenseløse kjærlighet til den 32 år gamle, pensjonerte Hollywood-sjimpansen Tonka utløser en spinnvill katt-og-mus-jakt som involverer myndighetene, en dyrerettighetsgruppe og en skuespiller. Den dels morsomme, dels tragiske dokumentarserien i fire deler stiller spørsmål om privat eierskap av primater og hva som skjer når aper i fangenskap behandles mer som mennesker enn som dyr. Chimp Crazy har premiere 19. august på Max. 

 

Uzumaki (NY)
En virvelvind, røyken som stiger opp fra krematoriet, innbyggerne... alt er i ferd med å bli til spiraler. Folks øyne snurrer i skallene deres, en tunge vrir seg som en spiral, og kroppsdeler bøyer seg på unaturlig vis. Kirie Goshima, en ungdomsskoleelev som har vokst opp i Kuouzu-cho, bestemmer seg for å flykte fra byen i et forsøk på å unnslippe spiralens forbannelse. Klarer hun å komme seg vekk i tide? Den nye anime-serien Uzumaki er basert på det internasjonalt anerkjente mesterverket til horror-mangaka Junji Ito, kjent for sine intrikate tegninger og fryktinngytende fortellinger. Uzumaki har premiere 29. september på Max.

 

Kontakter

Marianne Aambø

PR & Communications Manager Norway

71° nord, Null stjerner, Alle mot alle, Kongen befaler



Ola-Magnus Svihus

Senior kommunikasjonsrådgiver

Norske talenter, ELSE!, Jaget, Ex on the Beach Norge, 16 ukers helvete, Gift ved første blikk, Grens...



Celine Ryel

Senior kommunikasjonsrådgiver

Max, MILF of Norway, Sinnasnekker'n, Neste sommer, Naked Attraction Norge, Insider, Skinnet bedrar