Skip to main content

Over 500 000 så håndballjentenes åpningskamp i OL

26 juli 2024

Gårsdagens håndballkamp fra de olympiske leker i Paris ble i snitt sett av 432 000 på TVNorge. På det meste var 531 000 seere innom kanalen når de norske håndballjentene gikk på et surt tap mot Sverige. 

– Dette er meget gode seertall. Vi har gledet oss enormt til at OL skal komme i gang, og denne starten er intet mindre enn fantastisk, sier Antti Haajanen, nordisk sportsdirektør i Warner Bros. Discovery og fungerende sportsdirektør for Norge. 

Kampen hadde en seerandel på 67 prosent, som vil si at to av tre tv-seere valgte håndball på TVNorge i går kveld. Håndballen bidro til at TVNorge hadde sine beste andeler siden forrige OL og var største kanal i den kommersielle målgruppen. Kampen ble også vist på strømmetjenesten Max. Til sammenligning hadde åpningskampen i Tokyo OL 231 000 seere.  

– Endelig er det er OL i vår tidssone, og det ser vi at gjenspeiles i seertallene. Seerne kan virkelig få med seg OL-øyeblikk fra tidlig om morgen til sent på kvelden, både på TVNorge og Max. Nå gleder vi oss enormt til fortsettelsen, sier Haajanen. 

Allerede i morgen er det duket for mer håndball når de norske herrene skal i aksjon mot Argentina klokka 16.00, og på søndag møter håndballjentene Danmark klokka 16.00. Begge kampene sendes på TVNorge og Max.  

Kontakter

Marianne Aambø

PR & Communications Manager Norway

71° nord, Null stjerner, Alle mot alle, Kongen befaler