Nye deltakere klare for 16 ukers helvete

8 januar 2024

Sesong tre av det mye omtalte programmet har premiere mandag 8. januar, og Stian «Staysman» Torbjørnsen, Dennis Vareide og Annette Walther-Numme er blant kjendisene som skal vise frem sine 16 uker med blodslit.

I 2022 skapte første sesong av 16 ukers helvete store overskrifter, og sesong 2 fulgte opp suksessen med et snitt på 395.000 seere våren 2023. Nå skal et helt nytt knippe kjendiser gjennomgå en drastisk livsstilsendring. I 16 uker skal de seks deltakerne gjennomgå beintøff styrke- og mosjonstrening og streng diett, alt i håp om å nå makeløse resultater. Programmet er ingen konkurranse, de har bare seg selv og sine forventninger å måle seg etter. Felles for dem alle, er at de trenger en ny start.

– Man kan vel kalle det en midtlivskrise. Jeg har brukt det siste halvåret på å gjøre noen grep med tanke på helsa, så hvorfor ikke fortsette, og gjøre det skikkelig? Dessuten merker jeg at turnéliv og konserter krever mer og mer av meg etter hvert som åra går. Det er på høy tid med en restart, sier Stian «Staysman» Torbjørnsen.

– Jeg har ikke trent regelmessig siden jeg var 12, og lider nok av det som kalles treningsvegring. Jeg velger alltid mat og drikke foran turer i skog og mark, og det blir mye binging foran dumboksen på kveldstid. Jeg har innsett at det også for meg kan lønne seg å kaste seg på det berømte helsetoget og med voksne barn som flytter ut hjemmefra, trenger jeg å fylle tida mi med annet enn å drive dank, sier Annette Walther-Numme.

Grugleder seg
Til å hjelpe seg gjennom de 112 krevende dagene har deltakerne to mentorer. Langrenns-stjerna Martin Johnsrud Sundby gir deltakerne tips og veiledning for å komme i gang med treningen og holde motivasjonen oppe, og klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm gir både deltakere og seere nyttige råd om kosthold og matlaging. I tillegg vil deltakerne få treningshjelp av både norske idrettsstjerner og tidligere deltakere. Deltakerne er spesielt nervøse for treningsøktene med Martin Johnsrud Sundby.

– Jeg både gleder og gruer meg til å bli pisket rundt av Martin Johnsrud Sundby, som har en tøff oppgave i vente. Jeg må også innrømme at jeg gruer meg litt til helger og sosiale settinger fremover. Det blir som å være gravid igjen, og det var ikke min favorittperiode på det sosiale plan, sier Annette Walther Numme.

– Jeg er med på 16 ukers helvete for å endelig, etter uendelig mange forsøk, faktisk klare å komme meg i form. Min største frykt, utenom at Martin skal bli skuffet over meg, er å ende opp med en skikkelig pappakropp, så jeg gleder meg til å ta ordentlig tak nå. Jeg kommer nok til å angre på det om ikke altfor lenge, sier Dennis Vareide.

Her er deltakerne i sesong tre:
Anna-Lisa Kumoji (33), musikalartist.
Christer Torjussen (53), komiker.
Siri Eftedal (57), tidligere håndballspiller.
Annette Walther-Numme (51), journalist og programleder.
Dennis Vareide (33), gamer/YouTuber.
Stian «Staysman» Torbjørnsen (41), artist.

 

Kontakter

Ola-Magnus Svihus

Senior kommunikasjonsrådgiver

Norske talenter, ELSE!, Jaget, Ex on the Beach Norge, 16 ukers helvete, Gift ved første blikk, Grens...