Marit Malm Frafjord blir håndballekspert for Warner Bros. Discovery

14 mars 2024

Når håndballgutta spiller sine kvalifiseringskamper på veien mot de olympiske leker i Paris 2024 denne uka, er det med Marit Malm Frafjord som ekspert i studio. Hun vil også være med som ekspert under OL i Paris til sommeren.

Frafjord skal lose seerne gjennom kvalifiseringen fra studio sammen med programleder Susanne Wergeland. Alle Norges kamper sendes på TVNorge og discovery+, og første kamp for Norge er allerede i kveld mot Portugal. 

– Jeg gleder meg veldig til å følge lagene fra sidelinjen. Det blir utrolig spennende å være med på kvalifisering og OL med et annet perspektiv, og jeg vil bruke mine erfaringer som landslagsspiller til å forklare seerne hvordan et mesterskap forgår «innenfra». Det er så mye spenning knyttet til et OL, og alle treningstimene som er lagt ned gir plutselig litt ekstra mening, sier Marit Malm Frafjord. 
 
Marit Malm Frafjord er tidligere landslagskaptein og en av Norges mestvinnende håndballspillere. Hun har selv OL-gull fra Beijing i 2008 og London i 2012, i tillegg til OL-bronse i 2016 og 2021. Hun er også verdensmester og flere ganger europamester. 
 
– Vi er svært glade for at Marit Malm Frafjord blir ekspert hos oss under OL. Hun har tonnevis av erfaring fra håndballbanen, og vi ser fram til hennes analyse og refleksjoner rundt herrelandslaget nå i kvalifiseringen, men også under selve OL i Paris til sommeren, sier Antti Haajanen, nordisk sportsdirektør i Warner Bros. Discovery og fungerende sportsdirektør for Norge. 

Ungarn på hjemmebane 
Kampene spilles i Tatabánya utenfor Budapest. Hallen tar rundt 6000 tilskuere, og det er ventet massivt trykk fra tribunene når Norge møter Ungarn lørdag kveld. Vertsnasjonen leverte varene i EM tilbake i januar, og ble nummer 5. Norge ble til sammenligning nummer 9.  

Da håndballgutta kvalifiserte seg til Tokyo-OL, var det hele 49 år siden sist et norsk herrelandslag i håndball deltok i de olympiske leker. Etter et skuffende EM, venter en tøff kvalifisering når Ungarn, Portugal og Tunisia står på motsatt banehalvdel. Kun to av fire lag går videre til OL. 

De olympiske leker i Paris 2024 foregår fra 26. juli til 11. august, og på Warner Bros. Discoverys plattformer kan seerne strømme hvert eneste øyeblikk fra sommerlekene. 

Slik sendes Norges kamper:  
Norge-Portugal, torsdag 14.mars fra klokka 18 på TVNorge og Discovery+. 
Norge-Ungarn, lørdag 16.mars fra klokka 19 på TVNorge og Discovery+. 
Norge-Tunisia, søndag 17.mars fra klokka 18 på TVNorge og Discovery+. 
 
De øvrige kampene i Norges gruppe vises på Eurosport 1 og Discovery+. 

Kontakter

Marianne Aambø

PR & Communications Manager Norway

71° nord, Null stjerner, Alle mot alle, Kongen befaler