Knekt er en av årets seerfavoritter – høydepunkter på HBO Max i 2023 og en sniktitt på året som kommer

21 desember 2023 - Sist oppdatert 5 mars 2024

2023 har vært et år fullt av minneverdige premierer på HBO Max. Vi deler listen over de mest sette seriene på HBO Max i 2023, som inkluderer den norske serienyheten Knekt, og en oversikt over noen av de mest spennende seriene å se frem til i 2024. 

Året som har gått på HBO Max

2023 fikk en pangstart med premieren på The Last of Us. Den kritikerroste publikumsfavoritten ble et globalt fenomen og seilte opp som den mest sette serien noensinne på HBO Max i Norge. Serien, som blant annet ble kåret til årets beste TV-serie av NRK P3, har fått 24 nominasjoner til den kommende Emmy-utdelingen som går av stabelen i januar 2024.

Den prisbelønte HBO-dramaserien Succession fikk en uforglemmelig avslutning da Roy-familien ble gjenforent for aller siste gang i seriens fjerde sesong. En av episodene ble filmet i Norge, og publikum fikk gleden av å se Alexander Skarsgårds karakter, Lukas Matsson, spise Ahlgrens biler og diskuterte med sin kommunikasjonssjef, Ebba, spilt av Eili Harboe.

I juni feiret vi 25-årsjubileet til Sex and the City og fikk samtidig et nytt kapittel av seerfavoritten And Just Like That... som bød på et etterlengtet gjensyn med den ikoniske Samantha Jones. I sesongfinalen ble det bekreftet at vi kan se frem til en tredje sesong av den populære oppfølgerserien. 

I august var det premiere på en ny, norsk serie fra skaperne av Hvite Gutter, Knekt, om tre kompiser som starter en illegal pokerklubb for å tjene raske penger, uten å egentlig vite hva de begir seg ut på. Serien ble omtalt som «norsk kvalitet på veldig høyt, internasjonalt nivå» av Nettavisen (terningkast 5/6) og står nå igjen som en av årets mest sette seriepremierer på HBO Max i Norge

Andre populære seriepremierer fra det siste året inkluderer miniserien Love & Death som forteller den sanne historien om Candy Montgomery (Elizabeth Olsen) og mordet på hennes nabo Betty Gore, samt den mye omtalte serien The Idol som følger Jocelyn (Lily-Rose Depp), en artist som er villig til å gjøre alt for å bli USAs neste store popstjerne. Krimdramaet Full Circle, regissert av Steven Soderbergh, ble møtt med strålende kritikk i norske og internasjonale medier.

Blant årets mest populære filmer på HBO Max, finner vi Warner Bros.-suksesser som The Flash, en nyhet fra DC-universet, og blockbuster-oppfølgerne Meg 2: The Trench og Shazam! Fury of the Gods.

 

Her er de ti mest sette seriene som hadde premiere på HBO Max i Norge i 2023*: 

1. The Last Of Us 
2. And Just Like That... sesong 2
3. Succession sesong 4
4. The Idol
5. Love & Death
6. Full Circle
7. Young Sheldon sesong 6
8. Knekt
9. Rick And Morty sesong 7
10. White House Plumbers

 

Dette er de fem mest sette filmene som hadde premiere på HBO Max i Norge i 2023*:

1. Meg 2: The Trench
2. Shazam! Fury Of The Gods
3. The Flash
4. Magic Mike's Last Dance
5. Evil Dead Rises

*Tallene gjelder perioden januar til november 2023. Listen over filmer ble generert før Barbie ble tilgjengelig på HBO Max 15. desember.

 

Kommer i 2024 på HBO Max

Våren 2024 byr på mange spennende premierer på HBO Max. Blant høydepunktene kan vi nevne den stjernespekkede dramaserien The Regime med Oscar-vinner Kate Winslet i hovedrollen, den nye miniserien The Sympathizer fra Oldboy-regissør Park Chan-wook, samt etterlengtede nye sesonger av seerfavoritter som True Detective, Curb Your Enthusiasm, Tokyo Vice og den sjokkerende dokumentarserien The Jinx. 

Les mer om vårens nyheter under. 


True Detective: Night Country – Premiere 15. januar, 2024

Den lange vinternatten senker seg i Ennis, Alaska, og åtte menn som jobber på den arktiske forskningsstasjonen Tsalal blir plutselig borte. Mennene er sporløst forsvunnet, og for å løse saken må etterforskerne Liz Danvers (Jodie Foster) og Evangeline Navarro (Kali Reis) dykke ned i mørket, til hemmelighetene som ligger begravet dypt under den evige isen. True Detective: Night Country består av seks episoder og har premiere 15. januar på HBO Max. Se den nye traileren her.


The Regime (ny!) – Premiere 4. mars, 2024

The Regime er en miniserie om et autoritært regime i nåtidens Europa. Vi følger regimet fra innsiden av palassets vegger idet det er i ferd med å kollapse. På rollelisten finner vi Oscar-vinner Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Guillaume Gallienne, Andrea Riseborough, Martha Plimpton, Hugh Grant, Danny Webb, David Bamber, Henry Goodman, Stanley Townsend, Louie Mynett, Rory Keenan, Karl Markovics og Pippa Haywood. The Regime består av seks episoder og er regissert av Stephen Frears og Jessixa Hobbs. Manus er skrevet av Will Tracy. Se den nye traileren her.


The Tourist sesong 2

Etter et år med reising verden rundt for å gjemme seg, har livet til Elliot (Jamie Dornan) og Helen (Danielle Macdonald) omsider begynt å stabilisere seg. Men når paret reiser tilbake til Irland å finne ut mer om Elliots fortid og familie, går ikke ting som planlagt, og Elliots tidligere liv og handlinger får farlige konsekvenser for paret. Serien er skrevet av Jack og Harry Williams og er regissert av Fergus O'Brien. Se traileren her.


Tokyo Vice sesong 2

Tokyo Vice er et krimdrama basert på journalist Jake Adelsteins egne skildringer av Tokyos underverden på slutten av 90-tallet, hvor ingen og ingenting er slik det ser ut på overflaten. Serien er skapt og produsert av den prisbelønte manusforfatteren J.T. Rogers. Sesong 2 får premiere på HBO Max i februar. 


Curb Your Enthusiasm sesong 12 (finale!)

Den populære komiserien der Larry David spiller en fiktiv versjon av seg selv går inn i sin tolvte og siste sesong. Larry David har alt: penger, kjendisvenner, en hengiven kone og et fantastisk hus i Hollywood. Så hvorfor er han fast bestemt på å kludre til livet sitt? Premiere på HBO Max i februar. 


The Jinx: Part Two

Den banebrytende dokumentarserien fra 2015, The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst, sjokkerte seere over hele verden med et lydopptak av Robert Durst som mumler til seg selv: «Killed them all, of course». Bare timer før episoden ble sluppet, ble Durst, arvingen til en av New Yorks rikeste eiendomsfamilier, arrestert i en hotellobby i New Orleans på grunnlag av bevis fremskaffet av serieskaperne. I de åtte årene som har gått siden pågripelsen av Durst, har dokumentarserieskaperne fortsatt å etterforske saken. De har lykkes i å få tak i tidligere ukjent materiale, Dursts telefonsamtaler fra fengselet, og har gjennomført intervjuer med personer som aldri tidligere har stått frem. Regissert av av Andrew Jarecki.


The Girls on the Bus (ny!)

The Girls on the Bus er en politisk dramaserie skapt av Julie Plec og Amy Chozick, inspirert av et kapittel i Chozicks bok «Chasing Hillary». Det karakterdrevne humordramaet forteller historien om fire kvinnelige journalister som går en rekke mangelfulle presidentkandidater i sømmene. Underveis utvikler de vennskap, finner kjærligheten, og avduker en skandale som ikke bare omfatter presidentskapet, men som kan true hele demokratiet. Med Melissa Benoist, Natasha Behnam, Christina Elmore, Brandon Scott og Carla Gugino. 


The Sympathizer (ny!)

The Sympathizer er en satirisk spionthriller som utspiller seg på slutten av vietnamkrigen og handler om en halvt fransk, halvt vietnamesisk kommunistspion og hans påfølgende eksil i USA. Miniserien fra HBO er skapt og produsert av Park Chan-wook og Don McKellar. På rollelisten er blant andre Hoa Xuande, Fred Nguyen Khan, Toan Le, Ky Duyen og Sandra Oh, samt hovedrolleinnehaver og executive produsent Robert Downey Jr. som spiller flere roller. Serien er basert på Viet Thanh Nguyens Pulitzer-belønte roman med samme navn. 


House of the Dragon sesong 2

Den nye sesongen fortsetter der den første slapp: en familie splittet av den kongelige arverekken fører riket i retning av borgerkrig. I hovedrollene ser vi blant andre Emma D'Arcy og Olivia Cooke. House of the Dragon sesong 2 kommer til HBO Max sommeren 2024. 

 

 

Pressebilder kan lastes ned her.
Passord og brukernavn "press". 

Kontakter

Celine Ryel

Senior kommunikasjonsrådgiver

HBO Max, Max, MILF of Norway, Sinnasnekker'n, Insider, Neste sommer, Naked Attraction Norge, Skinnet...