Else Kåss Furuseth med nytt talkshow på TVNorge

22 november 2023

Else Kåss Furuseth klarer ikke la være å lage talkshow og nå kommer hun hjem igjen til TVNorge med Else!, et ærlig, varmt og uforutsigbart talkshow. 

Det er tre år siden sist Else Kåss Furuseth var på skjerm på TVNorge, og i mellomtiden har hun gjort stor suksess med Kåss til kvelds på NRK. Etter at talkshowet ble lagt ned tidligere i år ble det klart for henne at hun ikke var ferdig med verken talkshow eller TVNorge.

– Jeg har rett og slett innsett at jeg har blitt avhengig av å lage talkshow. Jeg har hatt sterke abstinenser i snart ett år. Legen ga meg to valg: rehab eller nytt talkshow. Da ble det nytt talkshow, sier Else Kåss Furuseth.


Høye ambisjoner
I det nye talkshowet Else! skal hun forene sin særegne humor med en personlig og ærlig tone, og hver uke får hun besøk av kjente gjester i studio. Hun legger opp til både uforutsigbare og minneverdige intervjuer, og denne gangen skyr hun ikke unna en tyngre tematikk.


– Kall meg gæren om du vil, men ambisjonen er å lage Norges beste talkshow. Intet mindre. Det skal være selvfølgelig være morsomt og uforutsigbart, men jeg håper også at både gjestene og jeg tør å være seriøse innimellom. Nå har jeg blitt gammel nok til litt alvor mellom slaga, sier Kåss Furuseth.


– Alt er lov
Else Kåss Furuseth har tidligere laget to personlige dokumentarserier for TVNorge. I Else om: selvmord og Else om: barn tok hun opp vonde problemstillinger, og fortalte både sin egen og andres historie gjennom vitenskap, humor og endel tårer. I Else! skal hun også by på ytterpunktene.


– Det er ikke sånn å forstå at seerne må sette latteren i halsen fordi programmet plutselig blir trist og alvorlig, og så sette gråten i halsen fordi programmet blir så morsomt at man begynner å le igjen. Jeg håper ikke at seeren skal ha vondt i halsen når de ser på. Men jeg håper de føler at her er alt lov. Med fare for å høres litt Sputnik ut: Hjertedøra er åpen, sier Kåss Furuseth.


– Talkshow er en sjanger vi har luktet på lenge, og da det viste seg at vi fikk muligheten til å lage et med Else var det årets største «nobrainer». Hennes evne til å kombinere varme, humor og «smartness» er uslåelig, hun er som skapt til å lede et talkshow. En ukentlig dose Else burde egentlig vært på blå resept, og den dosen byr vi på med glede, sier Magnus Vatn, ansvarlig redaktør i TVNorge og programdirektør i Warner Bros. Discovery. 

Kontakter

Ola-Magnus Svihus

Senior kommunikasjonsrådgiver

Norske talenter, ELSE!, Jaget, Ex on the Beach Norge, 16 ukers helvete, Gift ved første blikk, Grens...