Skip to main content

Eiffeltårnet blir OL-arena

26 juli 2024 - Sist oppdatert 5 august 2024

De olympiske leker i Paris 2024 tar seerne med på en reise til noen av Frankrikes mest ikoniske plasser. Norske seere kan blant annet glede seg til at gullduoen fra forrige OL, Christian Sørum og Anders Mol, spiller sandvolleyball med Eiffeltårnet i bakgrunnen.  

Store deler av Paris blir forvandlet til konkurransearenaer under de olympiske leker. Med de mest ikoniske stedene i og rundt Paris som arenaer, kan norske supportere – som følger med på stedet og fra sofaen – glede seg til et eventyrlig OL. 

Direkte fra Warner Bros. Discovery House, som ligger midt i hjertet av Paris, skal Susanne Jørstad Wergeland lede morgensendingene på TVNorge og Max.
  
– Jeg er på plass nå, og ser jo at omgivelsene er helt unike i disse olympiske lekene. Vi er midt i smørøyet og skal gi de norske seere en bit av Paris og stemningen her. Det skal spilles sandvolleyball foran Eiffeltårnet, svømmes i Seinen, ris foran slottet i Versailles, og taekwondo foregår under glasskuplene i Grand Palais. At alle disse fantastiske og historiske monumentene rammer inn øvelsene gjør Paris til en unik OL-by, synes jeg. Med den norske troppen på plass her i Paris, håper jeg på en storslagen TV-fest og mange uforglemmelige øyeblikk, sier Susanne Jørstad Wergeland. 

Alle øvelsene og historiske øyeblikkene fra sommerens olympiske leker i Paris kan følges på Max og TVNorge.   

Versailles 

OLY-VERSAILLES-16_9-scaled

 

Ryttersportkonkurransene vil bli holdt på det praktfulle slottet i Versailles. Det tidligere hjemmet til kong Ludvig XIV er på UNESCOs liste over verdensarven og blir årlig besøkt av millioner.  

Fra Norge vil vi ha to OL-debutanter på plass ved Versailles. Victoria Gulliksen skal konkurrere i sprang og Isabel Freese konkurrerer i dressur. Hestesporten sparkes i gang på Max fra 30. juli. 

   

Eiffeltårnet  

PARIS2024-JO-EIFFEL-BEACH-16-9-V5
Ved Eiffeltårnet bygges det en midlertidig arena for sandvolleyball. Det nasjonale symbolet på Paris, og et av verdens mest kjente landemerker, vil være et spektakulært bakteppe for konkurransene.  

Christian Sørum og Anders Mol er blant favorittene til å ta gull i sandvolleyball. Sandvolleyballduoen er ranket som nummer én i verden, og er også regjerende olympiske mestre. Første match blir mot Grimalt/Grimalt fra Chile, og kan sees på Max og TVNorge søndag 28. juli.    

  

Alexandre III-broen 

ALX III - TRIATHLON - OLY - DEF

Triatlon- og maratonsvømmekonkurransene vil finne sted i hjertet av Paris på Pont Alexandre III, med utsikt over elven Seinen. Løpene her vil by på en flott visuell opplevelse for både deltakere og tilskuere, med Seinen og Paris som bakteppe. 

Norge stiller både i individuell distanse og lagøvelse i triatlon-konkurransene. Solveig Natvig Løvseth, Kristian Blummenfelt og Vetle Bergsvik stiller i individuell distanse. Det blandete laget består av Vetle Bergsvik Thorn, Casper Stornes, Solveig Løvseth og Lotte Miller. Triatlon vil bli streamet på Max mellom 30. og 31. juli og 5. august.   

  

Grand Palais  

OLY-GRAND PALAIS-16_9

På sørsiden av Champs-Élysées ligger Grand Palais. Det gamle palasset er hjemmet til museer og utstillingslokaler for bildende kunst, og skal under OL være arena for fekting og taekwondo.  

Richard André Ordemann representerer Norge i taekwondo, som kan streames på Max mellom 7. og 10. august.    

I kveld er den offisielle åpningen av Paris 2024. Åpningssermonien foregår på Seinen, som renner gjennom Paris. Det er første gang i OL-historien at åpningsseremonien i et sommer-OL ikke foregår på en stadion. I alt skal seremonien bestå av 160 båter med utøvere og funksjonærer fra over 200 land, og seremonien skal foregå over en seks kilometer lang distanse. Åpningssermonien sendes på TVNorge og Max fra 19.30 i kveld, med studiosendinger i forkant fra 18.00.

Med 3800 timer med direktesendt sport på Max og TVNorge, fra tidlig morgen til sen kveld, vil Warner Bros. Discoverys plattformer være hjemmebanen og det eneste stedet å se hvert øyeblikk fra OL i Paris i 2024.  

  

Kontakter

Marianne Aambø

PR & Communications Manager Norway

71° nord, Null stjerner, Alle mot alle, Kongen befaler