Skip to main content

46 gullmedaljer skal deles ut – superhelg i vente på Max og TVNorge

2 august 2024

Denne helgen kan TV-seerne velge mellom 256 ulike konkurranser fra OL i Paris. Gjennom 633 timer med direktesendt sport skal det deles ut 46 gullmedaljer i 14 idretter når mesterskapet virkelig drar seg til.

De innledende rundene nærmer seg slutten, og førstkommende helg (3.-4. august) er det duket for olympisk medaljebonanza, når mer enn 140 medaljer skal deles ut. På Max sendes hvert eneste øyeblikk direkte – og seerne får anledning til å se hva de vil, når de vil, og på TVNorge er det OL-dekning fra tidlig om morgenen til sent på kvelden.

Sportsanker Susanne Jørstad Wergeland, som leder Max og TVNorges OL-sendinger fra studioet i Paris, forteller at vi har mye å se fram imot sett med norske øyne.

– Nå drar det seg ordentlig til for de store, norske gullfavorittene, og samtidig skal det deles ut 46 gullmedaljer gjennom helgen. Det blir spennende å se om tikjemperne våre, Sander Skotheim og Markus Rooth, kan gjenta suksessen fra EM i juni, og om håndballherrene kan følge opp den gode starten de har hatt i mesterskapet. Dette, sammen med mer enn 633 timer direktesendt sport, får du på Max og TVNorge i helgen, sier Jørstad Wergeland.

På lørdag kan seerne benke seg foran skjermen, og nyte ikke mindre enn 32 direktesendinger samtidig på Max. For å sikre at en ikke går glipp av et eneste viktig øyeblikk, har Max i år lansert en funksjon som gir seerne varsel om avgjørende gullsjanser i andre idretter som sendes samtidig med sendingen du selv ser på.

Norske TV-seere kan dermed følge håndballkampen mellom Norge og Tyskland, og samtidig få varsel når Marcus Thomsen forhåpentligvis blander seg inn i gullkampen i kulestøt på samme tidspunkt.

Strømmetallene har passert OL i Tokyo
Muligheten for å se flere idrettsgrener samtidig er populært, og reflekteres også i de digitale seertallene. Det er strømmet mer enn seks ganger så mange timer på Max som i tilsvarende periode på discovery+ i Tokyo, og allerede etter én uke passerte Max antallet strømmede timer som under hele Tokyo i 2021.

1. august er den hittil beste dagen fra et seertall-standpunkt. Kun én dag under vinter-OL i Beijing 2022 er bedre – og torsdagen ble den 7. mest sette dagen på TVNorge siden kanalen begynte å måle TV-tall.

Også den første OL-helgen kan vise til svært gode tall, der TVNorge var den største kanalen i aldersgruppen 25-69 både torsdag, lørdag og søndag, med en markedsandel på 32 prosent søndag. Det er høyere enn på noe tidspunkt under Tokyo-lekene. Håndballkampen mellom Norge og Sverige ble høydepunktet med 531.000 seere og en markedsandel på 63,9 prosent.

Mer enn 1,2 millioner nordmenn sett de olympiske lekene på lineærkanaler – en fem prosent økning mot OL i Tokyo i 2021. Også åpningsseremonien var svært populær, og ble sett av 123 prosent flere i aldergruppen 25-69 sammenlignet med forrige sommer-OL.

Norske favoritter i aksjon
Denne helgen er spekket med norske favoritter i aksjon. Fredag skal Anders Mol og Kristian Sørum møte den nederlandske duoen van de Velde/Immers (kl. 20.00), Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås løper forsøksheat på 1500 meter (kl. 11.10), EM-favorittene Markus Rooth og Sander Skotheim starter sin jakt på tikampmedaljer (kl. 10.05) og håndballherrene skal møte Egypt (21.00).

Lørdag slår Viktor Hovland ut på sin tredje runde i golf fra kl. 09.00, Henrik Christiansen svømmer 1500 fri innledende (11.30), Sondre Guttormsen og Pål Haugen Lillefosse skal forsøke å kvalifisere seg til stavfinale (10.10), tikjemperne fortsetter med blant annet stav og 1500 meter, og de norske håndballjentene skal forsøke å sikre gruppeseier i den avgjørende kampen mot Tyskland (19.00).

Søndag starter også lekene for Håvard Ingvaldsen, som skal forsøke å kvalifisere seg til finale på 400 meter (19.05), de norske håndballherrene avslutter gruppespillet mot Danmark (19.00), Eivind Henriksen og Thomas Mardal kaster sleggefinale (20.30). De tennisinteresserte kan også få med sin herrenes singelfinale i tennis allerede kl. 12.00 på søndag – dessverre uten Casper Ruud.

Kontakter

Marianne Aambø

PR & Communications Manager Norway

71° nord, Null stjerner, Alle mot alle, Kongen befaler